Bekijk het origineel

Onderzoek naar wethouder Ter Aar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek naar wethouder Ter Aar

2 minuten leestijd

TER AAR - De gemeenteraad van Ter Aar heeft gisteravond ingestemd met de instelling van de commissie die onderzoek moet doen naar de transactie waarbij wethouder F. Hoogervorst is betrokken.

De fractievoorzitters hadden al voor de zomervakantie ingestemd met het instellen van de onderzoekscommissie. Alleen de fracties van Gemeentebelang (GB) en PAK keerden zich ertegen. Voorzitter van de commissie wordt mr. H. E. Koning van de Algemene Rekenkamer, secretaris wordt G. A. de Graaff, voormalig gemeentesecretaris van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De commissie moet nagaan of een grondtransactie in Papenveer wel correct is afgehandeld. Bij deze transactie is wethouder F. Hoogervorst betrokken. De zaak kwam aan het rollen toen de Stichting Raadsliedenwerk Veenweiden (SRV) begin dit jaar om opheldering vroeg. Volgens de stichting zou wethouder Hoogervorst met voorkennis van zaken hebben gehandeld.

De betreffende kavel maakte deel uit van het tuinbouwbedrijf van Hoogervorst, maar lag buiten de bebouwingscontour van de gemeente. De wethouder zou te weinig tijd hebben gehad om zijn eigen bedrijf uit te breiden en zocht daarom naar een andere bestemming voor de kavel.

Onlangs is de bestemming door de gemeente gewijzigd. Daardoor kwam de kavel alsnog binnen de bebouwingscontouren. Dat heeft tot gevolg dat de grond aanzienlijk meer waard is geworden.

De gemeente Ter Aar heeft naar aanleiding van de brief van de stichting dit voorjaar al een intern onderzoek ingesteld. De uitkomst daarvan was dat de wethouder niets heeft gedaan dat in strijd is met de uitoefening van zijn functie als wethouder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Onderzoek naar wethouder Ter Aar

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken