Bekijk het origineel

Laurus vijzelt imago Konmar op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Laurus vijzelt imago Konmar op

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De supermarktketen Konmar, onderdeel van Laurus, heeft te lijden onder een verkeerd imago. De prijzen zijn volgens consumenten onredelijk hoog, maar dat "komt niet overeen met de werkelijkheid."

Dat zei Laurus-topman J. Bruijniks gisteren. Het concern begint daarom een campagne om de reputatie van de Konmar-superstores te verbeteren. De prijzen van sommige producten gaan omlaag.

Konmar is sinds 2001 het zorgenkindje van Laurus, dat verder Super De Boer en Edah in handen heeft. De onderneming wilde de heerschappij van marktleider Albert Heijn overnemen. Een belangrijke troef in de nieuwe strategie was de ombouw van bestaande winkels naar de Konmar-formule.

De operatie draaide uit op een regelrechte mislukking. De omzetten vielen bar tegen, waardoor Laurus in de financiƫle problemen kwam. Inmiddels bouwt het concern 79 van 140 Konmar-winkels weer om naar Super De Boer of Edah. Daarbij gaan 500 banen verloren.

De overige zogeheten superstores moeten zo snel mogelijk de weg omhoog vinden. Het eerste halfjaar daalde de omzet van Konmar 7,6 procent. De totale netto-omzet daalde van 2,9 miljard naar 2,2 miljard euro, wat vooral werd veroorzaakt door de slecht presterende Konmar-dochter.

Ondertussen wil Laurus met krantenadvertenties, folders en reclame de klant ervan overtuigen dat de winkels niet te duur zijn. Bovendien wil het concern de versafdelingen verbeteren en meer kant-en-klaarmaaltijden aan het assortiment toevoegen. De economische tegenwind speelt Konmar ook parten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Laurus vijzelt imago Konmar op

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken