Bekijk het origineel

Dode bij noodweer in Frankrijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dode bij noodweer in Frankrijk

1 minuut leestijd

BELFORT (AFP) - Het midden en oosten van Frankrijk en Zwitserland hebben donderdagnacht te kampen gekregen met hevig noodweer. In Vernet-la-Varenne kwam een 84-jarige Fransman om toen hij werd getroffen door de bliksem.

Het noodweer veroorzaakte veel schade en overlast. Op veel plaatsen viel de elektriciteit uit, onder meer door omvallende bomen. Het noodweer ging gepaard met veel storm en harde windstoten. Hier en daar ontstond brand door blikseminslag. Een huis in de Franse Alpen brandde tot de grond toe af.

De brandweer rukte meer dan 2000 keer uit voor ondergelopen kelders, beschadigde daken en lichte verwondingen.

In Zwitserland nemen deskundigen de schade op. Ook hier viel her en der de elektriciteit uit. Veel auto's raakten onder bomen bedolven. Er waren geen meldingen van ernstige verwondingen.

Door een grondverschuiving in Zwitserland moest de autosnelweg A2 tussen de St.-Gotthardtunnel en Bellinzona in beide richtingen worden afgesloten. De ANWB meldde gistermiddag dat ook de alternatieve route via de Bernardinotunnel vanwege de weersomstandigheden was gestremd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Dode bij noodweer in Frankrijk

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken