Bekijk het origineel

Getuige dubbele moord onvindbaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Getuige dubbele moord onvindbaar

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De belangrijkste getuige in de zaak rond de dubbele moord op twee Ghanezen in 1998 is onvindbaar.

Tijdens de zitting gisteren voor de rechtbank in Amsterdam bleek dat meerdere pogingen van het openbaar ministerie om de man op te sporen, waren mislukt. De rechtbank wees een verzoek af om de getuige alsnog te horen.

In maart werd de zaak, na een eerdere behandeling, terugverwezen naar de rechter-commissaris om de belangrijke getuige te vinden.

De Ghanees was aanwezig bij de moord op zijn landgenoten en had daarover een belastende verklaring afgelegd. Justitie zat dit jaar achter hem aan in Frankrijk en Ghana, maar iedere keer wist hij de dans te ontspringen.

Twee Ghanese mannen, medewerkers van een bagageafdeling op Schiphol, werden in november 1998 geliquideerd in het Zuid-Hollandse dorp Noordeloos omdat ze een koffer met 16 kilo cocaïne zouden hebben ontvreemd. Later bleek dat de douane de koffer in beslag had genomen.

Hoofdverdachte is de 33-jarige Venezolaan E. D. Half november 1998 was hij vanuit Venezuela op weg naar Londen met een overstap op Schiphol. De douane rook onraad en nam zijn koffer in beslag, waar een partij cocaïne in bleek te zitten. D. wist van de luchthaven te ontkomen en meldde zich niet meer voor de vlucht naar de Engelse hoofdstad. Sindsdien is hij spoorloos. Uitspraak 11 september.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Getuige dubbele moord onvindbaar

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken