Bekijk het origineel

Vergeefse zoektocht naar jacht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vergeefse zoektocht naar jacht

1 minuut leestijd

CULEMBORG - De politie heeft zaterdagavond en een groot deel van de zondag met man en macht gezocht naar een mogelijk gezonken jacht bij de spoorbrug over de Lek in Culemburg.

De politie heeft niets gevonden en staakte de zoekactie gistermiddag.

Zaterdagavond rond tien uur belde een man de politie dat op zijn plezierboot een explosie in de machinekamer was geweest. Volgens de beller was hij met vrouw en kind aan boord. Twee andere boten meldden dat zij een noodsignaal van een jacht hadden opgevangen. De politie begon direct een grote zoekactie. Zij gebruikte onder andere zoeklichten en warmtebeeldcamera's en zette een helikopter in.

Gistermorgen hervatte de politie de zoekactie in en langs het water. Politiemensen hebben ook de uiterwaarden van de Lek uitgekamd om mogelijke sporen van het jacht te vinden. De KLPD heeft marifoongegevens van de melding opgevraagd, maar dat kan volgens een woordvoerder wel enkele dagen duren.

Het treinverkeer tussen Utrecht en Den Bosch is gedurende de zoekactie ter hoogte van Culemborg aangepast. De treinen over de brug reden met vertraging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vergeefse zoektocht naar jacht

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken