Bekijk het origineel

Explosie in woning verwondt vrouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Explosie in woning verwondt vrouw

Grote schade na brand in Vianen

2 minuten leestijd

BERGSCHENHOEK - Een 54-jarige inwoonster van het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is zaterdagavond gewond geraakt door een explosie in haar woning aan de Rottekade. De woning is totaal verwoest.

De schok, vermoedelijk een gasexplosie, was zo sterk dat omliggende huizen zwaarbeschadigd raakten. Ruiten braken en stukken dak werden van de woningen geslagen. Een aantal woningen liep rookschade op. De schok was tot in de wijde omgeving te voelen.

Meteen na de explosie ontstond er brand in de woning. De vrouw liep daarbij onder meer tweedegraadsbrandwonden aan haar gezicht en handen op. Zij is in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam opgenomen, aldus de politie gisteren. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar woningen in de buurt.

In het afgelopen weekend woedden er meer branden, waarvan sommige grote schade aanrichtten. Een sportcomplex aan het Slijk in Vianen is gisteravond voor een groot deel door brand verwoest. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn een sporthal en een fitnesscentrum in vlammen opgegaan. Een andere sportzaal en een zwembad bleven behouden, maar liepen rook-, roet- en waterschade op. De brandweer schat de schade op minimaal 1 miljoen euro.

Het vuur was rond 18.45 uur uitgebroken in een vuilcontainer die tegen een gevel stond. Bij aankomst van de brandweer stonden delen van het complex al in lichterlaaie. Om 22.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De politie heeft twee jongens aangehouden op verdenking van brandstichting.

In een opslagloods voor gebruikte meubelen aan de Hulsmaatstraat in Enschede heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Het vuur in de volgens de politie "behoorlijk grote loods" ontstond omstreeks 01.00 uur. In de loop van gisterochtend was de brandweer het vuur meester. Niemand raakte gewond.

Er volgt nog onderzoek. Volgens de politiewoordvoerder is er tijdens de brand geen gevaar geweest voor de naastgelegen panden of voor de volksgezondheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Explosie in woning verwondt vrouw

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken