Bekijk het origineel

Centraal Station Rotterdam veiliger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Centraal Station Rotterdam veiliger

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Het Centraal Station in Rotterdam is veiliger geworden. Met de bekendmaking hiervan gaf het Rotterdamse college gisteren tevens het startsein voor de opleiding Integrale Veiligheid.

Het college van de havenstad had aan het veiliger worden van het station zijn politieke lot verbonden. Het behalen van de belangrijke doelstelling uit het collegeprogramma schrijft de Rotterdamse veiligheidswethouder R. M. de Faria toe aan de integrale aanpak van het veiligheidsprobleem. "Door de inzet van de spoorwegpolitie, de politie Rotterdam-Rijnmond, de dienst Stadstoezicht, de NS, het openbaar vervoersbedrijf RET en hulpverleningsinstanties is het station en de omgeving veiliger geworden. Deze integrale aanpak is de oplossing van de stadsproblematiek."

Op het moment dat de resultaten bekend werden, gaf De Faria het startsein voor de opleiding Integrale Veiligheid aan de Hogeschool InHolland in Rotterdam, voorheen de Ichthus Hogeschool. De nieuwe opleiding aan de hogeschool wil zo nauw mogelijk aansluiten bij de beroepspraktijk. Daarbij wordt gebruik gemaakt van docenten met ervaring en kennis uit het werkveld.

Plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond, J. A. J. T. Vissers, wil voorkomen dat de politie het vuilnisvat van de stad wordt. Hij erkent het belang van een integrale aanpak. "Om de stad veiliger te maken moeten we samenwerken. We moeten een balans vinden tussen individuele en collectieve verantwoordelijkheid", aldus Vissers

Buurgemeente Spijkenisse schrijft het Rotterdamse succes toe aan de politieke omwenteling van vorig jaar. "Jarenlang heeft het containerbegrip veiligheid niet op de agenda gestaan. Wel is uitvoerig gedelibereerd over objectieve en subjectieve veiligheid. Nu veiligheid sinds vorig jaar niet meer alleen tot het domein van de burgemeester behoort, maar op het bordje ligt van een verantwoordelijk wethouder, zien we dat een integrale aanpak vruchten afwerpt", zegt de Spijkenisser wethouder voor Veiligheid G. J. 't Hart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Centraal Station Rotterdam veiliger

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken