+ Meer informatie

Zilveren Medaille voor politiechef

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Korpschef J. Kuiper en commissaris J. van Riessen van de politie van Amsterdam hebben gisteren de Zilveren Medaille van de stad Amsterdam gekregen. Burgemeester Cohen overhandigde de onderscheiding in de ambtswoning.

De medaille is bedoeld voor mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.

Amsterdam roemt Kuiper om zijn inzet bij de opbouw van een vernieuwde mobiele eenheid. Zo is hij de 'uitvinder' van het idee om een hijskraan in te zetten bij de ontruiming van kraakpanden. Kuiper heeft volgens de gemeente de basis gelegd voor buurtgerichte politiezorg op een hoog professioneel niveau.

Daarnaast heeft Amsterdam waardering voor de inspanningen van Kuiper om een veilige werkgever te zijn en een veilige werkomgeving te scheppen voor medewerkers die moeten zorgen voor de veiligheid in de buitenwereld.

De gemeente eert Van Riessen voor zijn "uitzonderlijke kwaliteiten als hoofd justitiële bedrijfsvoering van de centrale recherche." Van Riessen was veel aan het front van het politiewerk te vinden, zoals bij de Bijlmerramp, de eurotop en het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Onlangs suste Van Riessen de gemoederen tijdens de broeierige herdenking van Dris Arbib, die in een eethuis op het Mercatorplein door een agent was doodgeschoten.

Andere prominenten die de Zilveren Medaille de laatste jaren ontvingen, waren zanger Ramses Shaffy, violist Herman Krebbers en voormalig commissaris van de Koningin J. van Kemenade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.