Bekijk het origineel

Bashir niet schuldig aan hoogverraad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bashir niet schuldig aan hoogverraad

1 minuut leestijd

JAKARTA - De Indonesiër Abu Bakar Bashir is vandaag door een rechtbank in Jakarta vrijgesproken van de aanklacht van hoogverraad.

De 65-jarige verdachte, volgens de aanklagers de leider van de Zuidoost-Aziatische islamitische terreurgroep Jemaah Islamiyah (JI), stond terecht wegens onder meer ondermijning van de staat. De rechtbank zei ook dat er geen bewijzen zijn dat Bashir leiding geeft aan JI.

Honderden moslims verzamelden zich vanochtend buiten het gerechtsgebouw van Jakarta, waar de rechter vonnis tegen Abu Bakar Bashir zou wijzen.

De vooraanstaande geestelijke, spiritueel leider van de terreurbeweging Jemaah Islamiyah was aangeklaagd wegens een reeks aanslagen op kerken op kerstavond 2000.

Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van vijftien jaar tegen Bashir geëist. De aanslagen waarvoor hij terechtstaat kostten negentien mensen het leven. Bashir werd er ook van verdacht een rol te hebben gespeeld bij een mislukte moordaanslag op president Megawati Sukarnoputri.

Hij was niet aangeklaagd voor andere aanslagen die aan Jemaah Islamiyah worden toegeschreven, zoals die van vorig najaar op Bali en die van een maand geleden op het Marriott-hotel in Jakarta. Kort na de aanslagen op Bali, waarbij 202 mensen omkwamen, werd hij opgepakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bashir niet schuldig aan hoogverraad

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken