Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Geef militairen baan bij politie"

1 minuut leestijd

ALMERE - De politie in Almere kan in één klap het tekort aan agenten oplossen als de politie militairen overneemt van Defensie. Door de bezuiniging bij het ministerie komen 9500 militairen op de arbeidsmarkt.

Het voorstel komt van de Lijst Participatie Almere (LPA), zo meldde gisteren de regionale omroep Flevoland.

De militairen kunnen na een omscholing prima als agent de straat op. Het aannemen van ontslagen militairen is bovendien financieel aantrekkelijk, vindt de LPA. Het Rijk moet de militairen immers tot hun pensioen wachtgeld betalen. Het kost nauwelijks meer geld als het wachtgeld wordt gebruikt om het salaris als agent te betalen.

LPA-raadslid J. Mulder hoopt dat burgemeester Jorritsma het idee serieus oppikt en bespreekt met de VVD-ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Kamp (Defensie). Het kabinet denkt over het voorstel na.

De vakbond voor militair personeel, AFMP/FNV, vindt het een goed plan. Volgens de vakbond zijn de militairen die vanwege bezuinigingen weg moeten, positief over het voorstel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken