Bekijk het origineel

Kerken Israel tegen bouwen muur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerken Israel tegen bouwen muur

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Hoofden van orthodoxe, rooms-katholieke en protestantse kerken in Jeruzalem hebben de muur veroordeeld die Israël bouwt om zich te verdedigen tegen terroristen.

De kerkleiders menen dat de "scheidingsmuur" een blokkade vormt voor de uitvoering van de routekaart, het laatste vredesplan voor het Midden-Oosten. "Voor beide naties zal de muur resulteren in een gevoel van isolatie", aldus de verklaring die zondag werd uitgegeven. De muur betekent volgens de kerkleiders voor veel Palestijnen de ontroving van land, levensonderhoud, onafhankelijkheid en familieleven.

Voorts menen zij dat "de bezetting" van Israël van de Westelijke Jordaanoever de wortel vormt van het conflict tussen Israëliërs en Palestijnen en van "het voortduren van het lijden in het Heilige Land."

De gevolgen van de muur voor de christelijke gemeenschap in Bethlehem zullen verwoestend zijn, zo voorspellen de kerken. "De gemeenschap zal geïsoleerd raken als gevolg van ontneming van land en de vrijheid van beweging. Het bezoek van pelgrims zal verder worden ontmoedigd." Op de verklaring ontbreekt de handtekening van de patriarch van de Grieks-Orthodoxe Kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kerken Israel tegen bouwen muur

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken