Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Iedereen kan rustig gaan slapen"

2 minuten leestijd

WILNIS/ROTTERDAM - De problemen met de dijken in Wilnis, Rotterdam en Friesland lossen maar langzaam op. Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn geen problemen te verwachten.

In Wilnis is gisteren begonnen met de inlaat van water in het westelijke deel van de Ringvaart. Volgens een woordvoerder van de gemeente De Ronde Venen gebeurt dat uiterst voorzichtig.

De voorzorg is nodig omdat de dijk langs de vaart het water slechts zeer langzaam kan opnemen. Ook moet nauwlettend in de gaten worden gehouden of de kabels en de leidingen van de woonarken de stijging van het water goed doorstaan. De boten staan inmiddels in een laagje water, maar drijven nog niet.

De dijken op de Zuid-Hollandse eilanden en in Ridderkerk zijn veilig, stelt de Ridderkerkse wethouder E. M. den Boef. De wethouder stelde gisteren het raadslid C. van Dijl (PvdA) daarmee gerust. Zij maakte zich zorgen na de dijkverschuiving in Wilnis en een verzakte kade in Rotterdam.

"Onze eilanden hebben kleidijken", schetste Den Boef. "Die zijn sterker en minder gevaarlijk dan veendijken. De kans op scheuren is kleiner omdat kleidijken minder waterdoorlatend zijn."

De wethouder had recentelijk contact met het waterschap IJsselmonde, verantwoordelijk voor de dijkbewaking, waarop hij zijn geruststellende boodschap baseert. "Iedereen kan rustig gaan slapen."

Het waterschap Boarn en Klif in Joure heeft twee fietspaden gesloten vanwege scheurtjes in veendijken. Het gaat om een fietspad in de dorpen Gersloot en Goingarijp. De fietspaden liggen op de veendijken.

De situatie bij de waterkering langs een boezem achter de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam "lijkt zich te stabiliseren." Dat meldde N. Stijlen, directeur van het hoogheemraadschap Schieland, gisteren.

Het hoogheemraadschap Schieland heeft zondagavond dammen in de tussenboezem geplaatst. In de afgedamde stukken is inmiddels water ingelaten.

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft in overleg met de gemeente Pijnacker een hulpkade aangelegd langs de Noordkade. Een woordvoerder van Delfland benadrukte gisteren dat er geen sprake is van een verzakking, maar dat de kleikade puur uit voorzorg is neergelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken