Bekijk het origineel

Gemeenten kwaad om pardonregeling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gemeenten kwaad om pardonregeling

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Gemeenten die moeten gaan meewerken aan het uitzetten van een groep van zo'n 5000 asielzoekers, zijn verontwaardigd over het beperkte asielpardon. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verwacht veel verzet bij die gemeenten.

Dat zei de Dordtse burgemeester R. Bandell, die de asielcommissie van de VNG leidt, gisteren na een gesprek met de ministers Verdonk van Vreemdelingenzaken en Dekker van VROM. Bandell drong aan op een ruimere regeling, maar minister Verdonk liet hem meteen weten dat zij daar niet over piekert. "Onbespreekbaar" noemde ze de suggestie van het oprekken van de regeling.

Volgens de VVD-bewindsvrouw is het nu tijd om werk te maken van het terugkeerbeleid. De VNG vindt de regeling te beperkt en wil dat er circa 6000 in plaats van 2200 mensen in Nederland mogen blijven. De organisatie gaat daarom de verschillende Tweede-Kamerfracties nog proberen te overtuigen.

De regeling biedt 2200 asielzoekers die hier al vijf jaar zijn, uitzicht op een verblijfsvergunning. Voorwaarde is dat ze geen crimineel verleden hebben en nog in de eerste asielprocedure zitten of een voorwaardelijke vergunning tot verblijf (vvtv) hebben.

De coalitiepartners CDA, VVD en D66 staan achter de regeling zoals die vrijdag door de ministerraad is afgesproken. Toch hoopt de VNG nog aan het besluit te kunnen morrelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Gemeenten kwaad om pardonregeling

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken