Bekijk het origineel

Lusanne verbleef twee nachten in een garage

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lusanne verbleef twee nachten in een garage

2 minuten leestijd

OLDEBERKOOP (ANP) - De 11-jarige Lusanne van der Gun uit het Friese Oldeberkoop, die vorige week op weg naar school werd ontvoerd, moest onderweg naar Limburg in de kofferbak liggen. Ze bracht twee nachten in een auto in een garage met groene kanteldeuren door, vlak bij een woning.

Dat vertelde korpschef F. Wagenaar van de politie Friesland gisteravond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het meisje is waarschijnlijk ontvoerd door twee mannen.

De politie heeft na de uitzending ongeveer negentig nieuwe tips binnengekregen. Volgens een politiewoordvoerder zijn er tips binnengekomen over de friettent waar Lusanne met haar ontvoerder een patatje zou hebben gegeten. "Ook zijn er mensen die denken dat zij Lusanne hebben gezien", aldus de zegsman. De politie heeft de nieuwe aanwijzingen nader onderzocht. Het aantal tips stond voor de uitzending op 900.

Lusanne verbleef al die tijd in Limburg en vermoedelijk in Belgiƫ en Duitsland en droeg verband voor haar ogen. Ze heeft een aantal keren naast de auto in de berm geplast. "Waarschijnlijk was ze ook toen geblinddoekt", aldus Wagenaar.

De politie is op zoek naar mensen die de mannen met het geblinddoekte meisje hebben gezien in Limburg, Belgiƫ of Duitsland. Ze spraken beiden Nederlands en zijn blank.

Lusanne van der Gun werd vorige week maandag door een man in een auto ontvoerd toen ze met een vriendin naar school fietste. De dader heeft daarvoor met een verrekijker staan turen, aldus de politie. Het meisje kwam woensdagavond bij een hotel in Venlo aanlopen, nadat zij in de omgeving uit een auto was gezet.

De politie maakte eerder gisteren bekend dat de man die haar in de auto -een grijze stationcar- lokte tussen de 50 en de 60 jaar oud is en dat hij een Ajax-trainingsjasje droeg. De man bij wie ze later in de auto stapte, is ongeveer zestig jaar. Hij droeg een licht overhemd, een donkere broek en een bril met goudkleurig montuur.

Ook mensen die de grijze stationcar met deuken hebben gezien, kunnen bellen met het speciale telefoonnummer (0800-9993999). Verder zoekt de politie mensen die iets verdachts hebben gezien bij het station in Roermond, waar Lusanne in een telefooncel naar huis belde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Lusanne verbleef twee nachten in een garage

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken