Bekijk het origineel

Politiewagen over de kop na scooterroof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politiewagen over de kop na scooterroof

1 minuut leestijd

DUIVEN (ANP) - Een politiewagen is zondagavond in het Gelderse Duiven over de kop geslagen toen agenten te abrupt hun auto keerden om een scooterrijder aan te houden. De agenten raakten niet gewond, maar de auto is zwaar beschadigd. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Kort voor het ongeluk kregen de agenten in de opvallende politieauto een melding van een gewelddadige scooterroof in Duiven. Toen zij de mogelijk gestolen scooter met hoge snelheid midden op straat zagen rijden wilden zij die laten stoppen, maar moesten daarvoor keren. Bij die manoeuvre raakte de politiewagen zwerfkeien in de wegberm en sloeg om. De scooterrijder ging ervandoor.

Zeven jongens op motoren, brommers en scooters belaagden een 16-jarige Duivenaar, die zelf ook op een scooter reed. Een duopassagier gaf de Duivenaar een duw, zodat hij bijna omsloeg, en begon hem te slaan. Een ander zag kans de sleutel uit het slot van het voertuig te trekken.

De Duivense jongen, die volgens zijn verklaring zijn zeven belagers niet kende, kreeg de sleutel weer te pakken en wilde wegrennen, maar een man uit het gezelschap achtervolgde hem en dreigde hem met een vuurwapen. Daarop gaf de jongen de sleutel af. De zeven mannen verdwenen met de scooter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Politiewagen over de kop na scooterroof

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken