Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Te veel verkeerslawaai op Veluwe"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Auto's veroorzaken te veel geluidsoverlast voor fietsers en wandelaars op de Veluwe. Dat blijkt volgens de ANWB uit een studie die de toeristenorganisatie heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau Alterra.

Op de helft van de fietspaden is sprake van te veel verkeerslawaai. Van de wandelpaden voldoet 30 procent niet aan de norm van 40 decibel. De geluidsoverlast doet zich volgens de ANWB vooral voor op fiets- en wandelpaden in de buurt van rijks- en provinciale wegen.

De bond roept alle betrokken overheden op maatregelen te nemen, omdat er nog "veel stilte op de Veluwe is te beschermen." De ANWB pleit ervoor een nieuw zogeheten stiltebeleid vast te leggen in verschillende plannen.

Het is volgens de organisatie belangrijk het verkeersgeluid in het algemeen te beperken, maar ook om rustige vormen van recreatie beter mogelijk te maken. Verkeerslawaai kan worden verminderd door het vrachtverkeer terug te dringen, het verkeer in bepaalde gebieden te beperken of natuurtransferia aan te leggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken