Bekijk het origineel

Rijssenaren blokkeren komst Reggesteyn niet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijssenaren blokkeren komst Reggesteyn niet

2 minuten leestijd

RIJSSEN - De bezwaarmakers tegen de komst van Reggesteyn naar de Enterstraat-locatie tegenover de Poort van Twente willen de nieuwbouw van de school niet blokkeren. "Wij hebben geen bezwaar tegen de komst van de school, maar we willen niet dat de Enterstraat onveilig wordt", aldus een woordvoerder van de bezwaarden.

De bezwaren van de bewoners werden onlangs door de provincie Overijssel van tafel geveegd, maar tegelijkertijd kreeg de gemeente Rijssen-Holten ook de opdracht om met de bezwaarmakers tot een vergelijk te komen. "De gemeente heeft ook toegezegd om op een goede wijze met onze bezwaren om te gaan en daar hebben we alle vertrouwen in", laat de zegsman weten.

Cruciaal voor de gemeente is dat de bezwaarmakers niet naar de Raad van State stappen en ook niet van plan zijn bezwaren in te dienen tegen de bestemmingsplanwijziging. Dat was nog mogelijk tot vorige week donderdag. Het tijdpad dat voor de nieuwbouw van de Reggesteyn is uitgestippeld, wordt nu gehaald. Als er sprake zou zijn geweest van een gang naar de Raad van State, zou dit ernstige gevolgen gehad hebben voor de nieuwbouwplannen .

De pijn van de bewoners van de Enterstraat zit hem niet in de komst van de school, maar in het plan om een tweede fietspad aan te leggen aan de noordkant van de Enterstraat. Daartoe moet de rijbaan verlegd worden, moeten de vluchtheuvels op de as van de weg worden vervangen door een dubbele streep en moet het voorsorteervak ter hoogte van de Korteboslaan verdwijnen. En dat zint de bewoners niet. "De Enterstraat was jarenlang zeer onveilig. Meer dan eens hebben zich hier dodelijke ongevallen voorgedaan. Uiteindelijk hebben we dan bereikt dat er ingrijpende verkeersmaatregelen zijn genomen en nu wil men alles weer ongedaan maken."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rijssenaren blokkeren komst Reggesteyn niet

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken