Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Verdwenen piloot Israël leeft nog"

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AP) - De Israëlische inlichtingendiensten moeten er nog steeds van uitgaan dat de luchtmachtmilitair Ron Arad, die vermist wordt sinds hij in 1986 boven Libanon uit zijn aangeschoten vliegtuig moest springen en in handen viel van Libanese guerrillastrijders, nog leeft.

Dat meldde de Israëlische televisie gisteren. Het laatste levensteken van Arad dateert uit 1987, toen zijn vrouw een brief met foto van hem ontving.

Vorig jaar gaf de toenmalige stafchef en huidig minister van Defensie, Shaul Mofaz, opdracht aan een commissie om te onderzoeken of het leger en de inlichtingendiensten er terecht van uitgaan dat Arad nog leeft.

De commissie komt na het doorploegen van duizenden documenten tot de conclusie dat er geen bewijs is voor de dood van Arad. Daarom moet volgens de commissie ervan worden uitgegaan dat de piloot nog steeds leeft. De conclusie van het onderzoek is ongeveer drie weken geleden aan luitenant-generaal Moshe Yaalon gepresenteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken