Bekijk het origineel

Treinstoring treft duizenden reizigers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Treinstoring treft duizenden reizigers

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Tienduizenden treinreizigers hebben gistermiddag en -avond vertraging opgelopen door een grote stroomstoring. Vanaf kwart over vijf was er geen treinverkeer mogelijk van en naar Leiden. De storing was rond kwart over tien gisteravond verholpen.

Door de storing was er geen treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Haarlem, Schiphol, Alphen aan den Rijn en Den Haag. De NS had gezien het tijdstip de grootste moeite om bussen te vinden.

"Bovendien zijn er in dat gebied al niet overal zo veel reguliere bussen", aldus een woordvoerder van de NS. "Het is voor veel mensen lastig geweest." Behalve met het inzetten van bussen probeerden NS-medewerkers in Leiden mensen met grote haast, bijvoorbeeld om op Schiphol een vliegtuig te halen, op andere wijze aan vervangend vervoer te helpen. De oorzaak van de problemen was het uitvallen van een computer die de elektriciteit regelt waarmee seinen en wissels worden bediend. Volgens ProRail ging de computer waarschijnlijk stuk door een piekspanning. Monteurs vervingen enkele printplaten van de computer, waarna de seinen en wissels weer in gebruik konden worden genomen. De treinenloop rond Leiden bleef ook nadat de storing was opgeheven enigszins ontregeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Treinstoring treft duizenden reizigers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken