+ Meer informatie

Zuid-Holland vangt bezuinigingen OV op

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland is van plan de burger zo min mogelijk op te zadelen met de bezuinigingen in het openbaar vervoer. Dat lieten Gedeputeerde Staten gisteren weten.

De provincie is bereid de komende vier jaar 16 miljoen euro uit te geven om de inwoners van de provincie er wat openbaar vervoer betreft niet op achteruit te laten gaan.

Gedeputeerde Staten presenteerden het zogenoemde collegewerkprogramma, waarin de doelstellingen tot 2007 zijn vastgelegd. Het programma heeft wel wat weg van een prestatiecontract. Op het gebied van onder meer mobiliteit, werkgelegenheid, milieu, samenleving en veiligheid hebben de bestuurders op papier gezet wat wanneer bereikt moet zijn.

Compensatie van rijksbezuinigingen is een van de zaken die Zuid-Holland op het gebied van openbaar vervoer wil uitvoeren. In totaal is het college van GS van plan 82 miljoen euro te steken in projecten die het gebruik van vervoer per bus, trein of tram bevorderen.

Een van de andere provinciale speerpunten is de kenniseconomie. Zuid-Holland wil zijn achterstand inlopen door de wisselwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen te verbeteren. Een van de hulpmiddelen daarbij worden de zogenaamde kennismakelaars, personen die vertegenwoordigers van verschillende partijen met elkaar in contact moeten brengen. GS brengen in het najaar een actieplan uit over dit onderwerp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.