Bekijk het origineel

Storm van protest tegen bezuiniging Gelderland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Storm van protest tegen bezuiniging Gelderland

1 minuut leestijd

ARNHEM - Enkele honderden mensen hebben vanmorgen in het provinciehuis in Arnhem gedemonstreerd tegen de Gelderse bezuinigingsplannen voor het openbaar vervoer.

Buschauffeurs, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en wethouders van Gelderse gemeenten toonden hun ongenoegen voorafgaand aan de statenvergadering over het onderwerp.

Vanmorgen om 9.30 uur verzamelden zich de demonstranten, gewapend met spandoeken, bij het provinciehuis. Op de spandoeken stonden teksten als "Busje komt zo, maar nu even niet" en "Stop de sloop van het busnet in Gelderland".

In een hoorzitting voorafgaand aan de vergadering spraken daarnaast niet minder dan 22 mensen in over de bezuinigingen. Wethouders, vertegenwoordigers van vakbonden, reizigersorganisaties en lokale politieke partijen hadden stuk voor stuk geen goed woord over voor de plannen van het Gelderse college. Dat wil zo'n veertig buslijnen schrappen. Deze lijnen vervoeren jaarlijks 2 miljoen passagiers.

Veel gemeentebestuurders brachten in dat de bezuinigingen grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van het platteland. Ook het vervoer van leer lingen naar grote regionale scholengemeenschappen, zoals het Van Lodensteincollege in Hoevelaken, komt in gevaar.

Diverse woordvoerders deden juist een oproep voor meer investeringen in het openbaar vervoer. "Nu snijden betekent een definitieve achteruitgang van de bereikbaarheid op veel plaatsen in de provincie. De bezuinigingen zullen onherstelbare gevolgen hebben", aldus een inspreker van het overlegorgaan Openbaar Vervoer Provincie Gelderland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Storm van protest tegen bezuiniging Gelderland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken