Bekijk het origineel

Waterwinning Drenthe tot voorbeeld gesteld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Waterwinning Drenthe tot voorbeeld gesteld

3 minuten leestijd

ASSEN - Het waterwinproject in de Breevenen bij Annen staat volgende week model op een internationaal congres in Zuid-Afrika. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) bewijst dit project hoe natuurbescherming en waterwinning kunnen samengaan. In de Breevenen wil de waterleidingmaatschappij Drenthe ieder jaar 3,5 miljoen kubieke meter grondwater oppompen zonder de omgeving te laten verdrogen. Daartoe is dit gebied veranderd in een nat natuurgebied. Het ontginningswerk uit de jaren vijftig is ongedaan gemaakt.

Bouw varkensflat

in Creil ligt stil

CREIL - De bouw van een flat voor 14.000 varkens in Creil (Flevoland) gaat voorlopig niet door. De provincie heeft de bouw stilgelegd omdat het bedrijf Knorpolder niet aan de milieuvergunningen voldoet. Op 1 augustus had de fokkerij in bedrijf moeten zijn. Het betekent voor Knorpolder een strop van enkele miljoenen euro's. Er moet nu eerst een nieuwe milieuvergunning worden aangevraagd. Omwonenden en een actiegroep zijn blij met het besluit, omdat er mogelijk een betere bescherming komt tegen de stankoverlast als de regels worden aangescherpt.

Russen met revolver

aangehouden langs A1

DE LUTTE - Op een parkeerplaats langs de A1 onder De Lutte (Overijssel) heeft de politie gisternacht een auto gecontroleerd waarin twee in Duitsland wonende Russen lagen te slapen. Er werd een revolver in beslag genomen. De mannen kregen een bekeuring van 200 euro, die ze direct betaalden.

Politie pakt man op

wegens messenbezit

DEVENTER - De politie heeft maandagavond een man aangehouden die op straat met twee lange messen liep te zwaaien. Toen hij weigerde ze te laten vallen, richtte een agent zijn pistool op hem, waarna de man de messen alsnog losliet. Bij fouillering werd een derde mes aangetroffen. De man is ingesloten.

Eigenaar snackbar

in Elim afgeperst

ELIM - De eigenaar van een snackbar in het Drentse Elim heeft aangifte gedaan van afpersing. Twee inwoners van het dorp kwamen zijn snackbar binnen en bedreigden hem zodanig dat hij hen 300 euro gaf. De mannen verdwenen met het dreigement dat ze terug zouden komen. Het personeel durfde daarop niet zonder begeleiding naar huis. De oorzaak van de afpersing ligt waarschijnlijk in een arbeidsgeschil met een ex-werkneemster.

Sportparken financiƫle

strop voor Emmen

EMMEN - De reconstructie van de sportparken De Planeet in Klazienaveen en Rietlanden in Emmen valt voor de gemeente Emmen 1,6 miljoen euro duurder uit dan de begrote 2,9 miljoen. Volgens een rapport van een deskundige was de gemeente al vanaf het begin, in 1991, de greep op de uitvoering kwijt. Aan verenigingen werden toezeggingen gedaan die niet gedaan hadden mogen worden, waarbij de eisen van de clubs steeds verder werden opgeschroefd.

Man verdacht van

ontucht in tehuis

ENSCHEDE - De politie Twente heeft maandag een 49-jarige Enschedeƫr aangehouden die wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen. Het gaat om het onzedelijk betasten van een pupil van een tehuis voor verstandelijk gehandicapten in Enschede.

Bataviawerf trekt

minder bezoekers

LELYSTAD - De hete zomer heeft de Bataviawerf geen goed gedaan. Door de warmte kwamen er minder bezoekers dan andere jaren. Tot nu toe zijn er 100.000 mensen geweest, tegen 168.000 belangstellenden vorig jaar.

Lelystad biedt dokters

dagje uit aan

LELYSTAD - Lelystad wil het tekort aan huisartsen oplossen door nieuwe dokters een dagje uit te bezorgen. Op 19 september worden ze uitgenodigd om de stad te verkennen en te horen waarom ze zich in Lelystad zouden moeten vestigen. Lelystad komt twee artsen tekort, waardoor 2000 inwoners geen huisarts hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Waterwinning Drenthe tot voorbeeld gesteld

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken