Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Onderzeeër vergaan door lek in achtersteven"

1 minuut leestijd

SEVEROMORSK (AFP) - Niet een storm maar een lek in de achtersteven is de oorzaak van het zinken van de Russische atoomonderzeeër K-159 zaterdag in de Barentszzee. Dat heeft een anonieme bron binnen het Russische ministerie van Defensie gisteren gezegd.

Direct na het ongeluk werd gemeld dat het schip in een zware storm terecht was gekomen. Daardoor zou een van de vier pontons waarop het schip naar een basis in Polyarny werd gesleept, zijn weggeslagen. Door een open bovenklep zou de onderzeeër vervolgens vol water zijn gelopen en gezonken.

Maar volgens de anonieme bron heeft hij van de commandant van de onderzeeër gehoord dat er een lek in de achtersteven was ontdekt. Marinepersoneel zou vervolgens tevergeefs hebben geprobeerd het compartiment dat volliep, af te sluiten. Vervolgens zou het toestemming hebben gevraagd om het schip voortijdig te laten zinken, maar dit is volgens AFP van hogerhand geweigerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken