Bekijk het origineel

Kosovaars gezin klaagt huisarts in Emmen aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kosovaars gezin klaagt huisarts in Emmen aan

4 minuten leestijd

EMMEN - De uit Kosovo afkomstige familie Bunjaku, nu wonend in Emmen, heeft haar huisarts aangeklaagd wegens discriminatie. De huisarts zou bovendien de klachten van de 57-jarige moeder niet serieus nemen. Bunjaku kwam in 1999 met haar man en drie dochters vanuit Kosovo naar Emmen. Als gevolg van een oorlogstrauma heeft zij diverse medische klachten. Bovendien lijdt zij aan suikerziekte. Volgens de dokter moest zij zich niet zo aanstellen en probeerde zij op medische gronden een verblijfsvergunning te krijgen.

Oplichter actief in

noordwesten Veluwe

EPE - De politie Noodwest-Veluwe waarschuwt verwarmingsinstallateurs voor oplichtingspraktijken van een man uit Raalte. De man bestelt telefonisch een nieuwe verwarmingsketel, maar na levering blijft de betaling achterwege. Eind augustus deed de man een dergelijke poging in Hattem. De ondernemer kreeg argwaan en leverde niet. Eerder lukte het de man wel om in Epe en in Wapenveld een ketel los te praten.

Forse brand bij

Recycling Kampen

KAMPEN - Bij Recycling Kampen op het industrieterrein heeft gisteravond brand gewoed. De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling en veel stankoverlast. De brand ontstond aan het begin van de avond in een loods voor sloopafval. Vermoedelijk is een lading smeulend afval, die gistermiddag werd gestort, de oorzaak van de brand. Rond elf uur had de brandweer het vuur onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Duitse schipper

verdrinkt in Tolkamer

TOLKAMER - Een Duitse schipper is gisteravond verdronken in een haven in het Gelderse Tolkamer. Hij was op de wal geweest en raakte door nog onbekende oorzaak te water toen hij bij terugkomst weer aan boord van zijn schip wilde gaan. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gezegd. Volgens hem gaat het waarschijnlijk om een ongeval.

Vlagtwedde nog één

keer gul voor armen

VLAGTWEDDE - De Groninger gemeente Vlagtwedde mag nog eenmaal gul zijn voor armere inwoners. Burgers die drie jaar of langer op het minimum leven, kregen de laatste jaren een eenmalige uitkering van 450 euro. Volgend jaar, als de nieuwe Wet werk en bijstand (WWB) van kracht wordt, mag dat niet meer. Van deze wet mogen gemeenten niet langer extra uitkeringen of eindejaarsdouceurtjes geven. Het bedrag dat Den Haag beschikbaar stelde, werd door de gemeente ieder jaar verhoogd. Volgens de gemeente komen dit jaar zeker 75 gezinnen voor het extraatje in aanmerking.

Brandstichtertje

aangehouden

WIJCHEN - Een 15-jarige jongen uit Wijchen is gistermorgen aangehouden omdat hij betrapt werd bij brandstichting. De jongen was op de Dr. Jan Berendsstraat bezig een berm van een weg in brand te steken toen hij door een motoragent betrapt werd. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw komt om bij

botsing met trein

WINTERSWIJK - Een 57-jarige vrouw uit Winterswijk is gistermiddag bij een botsing met een trein om het leven gekomen. Het ongeval vond rond vijf uur plaats op de Bocholtseweg in Winterswijk. Het slachtoffer kwam vanuit de richting Vreehorsterweg. Ze zat alleen in de auto en reed de onbewaakte spoorwegovergang op, terwijl op dat moment een trein vanuit de richting Aalten naderde. De vrouw overleed ter plaatse.

Vrouw uit Groningen

niet vermoord

ZUIDLAREN - De 66-jarige Jantie Brinkman uit Groningen is zeer waarschijnlijk niet door een misdrijf om het leven gekomen. Sinds 31 mei werd ze vermist. Zes weken later werd haar lichaam gevonden op het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis Dennenoord in Zuidlaren, waar zij verpleegd werd. Aanvankelijk werd gedacht dat zij van het leven was beroofd. Uit het sectierapport blijkt dat dit zeer waarschijnlijk niet het geval is.

152

1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Kosovaars gezin klaagt huisarts in Emmen aan

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken