Bekijk het origineel

Bonden akkoord met sociaal plan Bakker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bonden akkoord met sociaal plan Bakker

2 minuten leestijd

LEKKERKERK - De vakbonden stemmen in met het sociaal plan voor Bakker Lekkerkerk. De snackfabrikant maakte twee weken geleden bekend dat de helft van de 290 werknemers zijn baan zou kwijtraken. De ondernemingsraad zou vanmiddag advies uitbrengen.

Oorzaak van de ontslagen is het vertrek van supermarktketen Albert Heijn als klant, waardoor 60 procent van de winst wegviel.

Belangrijk onderdeel van het sociaal plan is een intensief bemiddelingstraject van werk naar werk. Het bureau dat hiervoor zorgdraagt, biedt iedere ontslagen medewerker twee passende banen aan. "Passend" betekent op 90 procent van het laatstverdiende loon, maximaal 30 minuten verschil met huidige reistijd en hetzelfde functieniveau. Als dat niet binnen een halfjaar lukt, betaalt Bakker een extra vergoeding van 2500 euro.

Daarnaast is een ontslagvergoeding afgesproken en komt er een regeling voor vrijwillig vertrek. Ook is er een vrijwillige ouderenregeling voor werknemers boven de 59 jaar. Zij krijgen tot hun prepensioenleeftijd (62 jaar) 70 procent van hun salaris. Hun prepensioen en hun pensioenopbouw blijven voor 100 procent gegarandeerd.

Alle vacatures die in 2004 ontstaan, worden eerst aangeboden aan de ontslagen werknemers. Bestuurder J. Klijn van FNV Bondgenoten is zeer in zijn nopjes met het resultaat: "We hebben voor de gedupeerde werknemers toch een zeer aanvaardbaar pakket aan maatregelen kunnen afspreken."

Een woordvoerder van vakorganisatie RMU zei het "zuur" te vinden dat de ontslaggolf te danken is aan uitgerekend het bedrijf dat er in 2001 voor heeft gezorgd dat Bakker werken op zondag invoerde, namelijk Ahold. Voor het overige is de RMU goed te spreken over het sociaal plan, waarover twee weken is onderhandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bonden akkoord met sociaal plan Bakker

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken