Bekijk het origineel

Werkstraf geëist na doodrijden jongen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werkstraf geëist na doodrijden jongen

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch is gisteren een werkstraf van 240 uur en drie maanden cel voorwaardelijk geëist tegen de 22-jarige M. van den H. uit Uden.

De man zou op 1 januari 's nachts met zijn jeep een 10-jarige jongen uit Oss hebben doodgereden. Officier van justitie A. Wolfs eiste ook een onvoorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Van den H. vierde met zijn familie Oud en Nieuw in Oss. Kort na middernacht liep zijn stiefvader ernstige brandwonden op toen er iets misging met het afsteken van vuurwerk. Volgens getuigen reden stiefvader en zoon in vliegende vaart met hun jeep door de Westerveldlaan, op weg naar het ziekenhuis. Het zicht was slecht wegens het vuurwerk en de kruitdampen en er liepen veel mensen op straat. De jeep zou het slachtoffertje hebben geschept.

Officier Wolfs noemde het "onverkoopbaar" om in een dergelijke chaotische situatie zo hard te rijden. "Zelfs al heb je iemand in de auto die zwaargewond is, dan heb je nog steeds de verantwoordelijkheid voor alle andere mensen op de straat." De maximumsnelheid in de straat was 30 kilometer per uur. Getuigen reppen over snelheden van de jeep van 50 tot 100 kilometer per uur.

De verdachte en diens stiefvader zeggen niets te hebben gemerkt van een aanrijding. De raadsman van Van den H. pleitte voor vrijspraak. Volgens hem is er onvoldoende bewijs dat het slachtoffertje door de auto van de Udenaar is aangereden. De belangrijkste getuigenverklaringen komen van kinderen en zijn volgens hem niet betrouwbaar.

De rechters doen over twee weken uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Werkstraf geëist na doodrijden jongen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken