Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Grootscheepse fraude afvalexport naar Duitsland"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De export van bouw- en sloopafval naar Duitsland gaat gepaard met grootscheepse fraude. Nederlandse afvalinzamelaars sjoemelen met vergunningen, de handhaving schiet tekort en de verwerking gaat niet volgens de regels.

Dat concluderen de Tweede-Kamerleden Koopmans (CDA) en Samsom (PvdA) na bezoeken aan afvalverwerkers in Duitsland. Samsom stelt dat de Nederlandse afvalinzamelaars jaarlijks tientallen miljoenen euro's aan milieuheffing ontduiken. De beide kamerleden zeiden gisteren dat je hier gerust van fraude kunt spreken. Staatssecretaris Van Geel van Milieu wilde niet reageren op de conclusies van de parlementariƫrs. De afvalexport steeg afgelopen jaar beduidend: van 425 miljoen kilo bouw- en sloopafval in de eerste helft van vorig jaar naar 600 miljoen kilo in de eerste zes maanden van 2003.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken