Bekijk het origineel

Tholen krijgt wellicht een retailcenter

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tholen krijgt wellicht een retailcenter

2 minuten leestijd

THOLEN - De Thoolse Ondernemers Federatie (TOF) is blij met de plannen voor een zogeheten retailcenter op het bedrijventerrein Welgelegen II.

Voorzitter W. Brevet zei dat gisteravond op een informatieavond, waar de initiatiefnemers Bouman-Potter en Bogor Projectontwikkeling de plannen toelichtten. "Concentratie van winkels heeft een wervend karakter. Op deze manier kan koopkracht voor Tholen behouden blijven en wellicht komt er nog wat koopkracht van elders naar ons toe", aldus Brevet.

Brevet vertelde ook dat de eerste reactie van de verzamelde ondernemers uit de gemeente anders was. Aanvankelijk waren er gemengde gevoelens, die vooral te maken hadden met een mogelijk negatieve invloed van het plan op de leefbaarheid in de kleine kernen.

Wel stond volgens Brevet van meet af aan vast dat het retailcenter voor grootschalige detailhandel een goed plan was voor de stad Tholen. Na ampel beraad is de TOF niet meer bang voor het verdwijnen van middenstand uit de dorpen. Brevet zei inmiddels de meerwaarde van het plan in te zien, ook al omdat ondernemers van eigen bodem voorrang krijgen bij de verhuur van de winkelunits.

De totale oppervlakte van het plan bedraagt 10.000 vierkante meter, verdeeld over twee bouwlagen. Het is de bedoeling dat er een afwisseling van branches komt die elkaar niet onderling beconcurreren. De branchering gebeurt in overleg met de gemeente Tholen. Bij voldoende interesse kan de eerste paal in het eerste kwartaal van 2004 de grond in.

Hoewel de initiatiefnemers een slag om de arm houden, lijkt niets het doorgaan van de plannen in de weg te staan. Indien nodig worden geïnteresseerde bedrijven van buiten het eiland in het retailcenter toegelaten. Vanuit West-Brabant is al de nodige interesse getoond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Tholen krijgt wellicht een retailcenter

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken