Bekijk het origineel

Op 10 september tweede pompveiling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Op 10 september tweede pompveiling

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Op 10 september vindt in Den Haag de tweede veiling van benzinestations langs de snelweg plaats.

Het gaat dit keer om tien stations. Vorig jaar werden negen stations geveild. De volgorde van veiling is woensdag door notaris mr. R. Gallas bepaald. Het ministerie van Financiƫn heeft dat gisteren laten weten.

De overheid wil de komende jaren alle tankstations langs snelwegen aan de hoogste bieder slijten. Dat moet leiden tot meer concurrentie en dus tot lagere prijzen voor de consument. Ook moeten de veilingen zorgen voor meer nieuwkomers op de markt, naast de grote oliemaatschappijen.

De markt wordt op dit moment gedomineerd door Shell, Esso, BP en Texaco. Bij de veiling vorig jaar wisselden vier van de negen geveilde stations van eigenaar. Q8 en Gulf kregen er elk twee in handen. De opbrengst bedroeg 29,1 miljoen euro.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) noemt de veiling in een reactie "een wassen neus." Volgens adjunct-directeur R. Roorda hebben de grote oliemaatschappijen bij de vorige veiling "simpelweg stuivertje gewisseld." Hij verwacht dat ze dit opnieuw zullen doen.

Het CBL vindt dat de overheid alleen nieuwe toetreders tot de benzinemarkt op de veiling moet toelaten. "De overheid houdt de veilingen juist om nieuwe bedrijven toe te laten treden. Maar de bestaande partijen zijn zo machtig, dat de nieuwkomers geen schijn van kans maken."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Op 10 september tweede pompveiling

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken