Bekijk het origineel

Spectaculaire alcoholcontrole

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Spectaculaire alcoholcontrole

2 minuten leestijd

HOEVELAKEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft vannacht een nieuwe tactiek gebruikt om automobilisten op alcohol te controleren.

Op knooppunt Hoevelaken sloot de politie de hoofdrijbanen van de snelwegen A1 en A28 vanuit alle richtingen af en leidde al het verkeer naar de parallelbanen, zodat niemand ontkwam aan een blaastest.

De alcoholcontrole begon gisteravond rond 22.00 uur en duurde tot ongeveer 4.00 uur. Tussen de tachtig en honderd politieagenten werden ingezet om de controles op de parallelbanen uit te voeren en het verkeer in goede banen te leiden. "Je kwam het plein niet voorbij zonder te blazen", aldus de woordvoerder. Het was de eerste keer dat het KLPD een verkeersknooppunt afsluit voor een grote alcoholcontrole.

Bij de controle liet de politie bijna 2900 automobilisten blazen. Vijftien mensen hadden te diep in het glaasje gekeken en kregen een proces verbaal. Dit aandeel, 0,5 procent, is het gebruikelijke aandeel alcoholgebruik op de snelweg, aldus een KLPD-woordvoerder vanmorgen. "Maar het zijn er wel vijftien te veel."

Twee automobilisten moesten bovendien hun rijbewijs inleveren. De politie trof in een auto verder 20 gram hasj aan en nam dat in beslag. Ook kreeg een automobilist een proces verbaal voor een ongeldig rijbewijs, aldus het KLPD.

Kort na het begin van de controle werd deze even gestaakt, omdat er een file ontstond. Het KLPD hield de controle in nauw overleg met Rijkswaterstaat, die bijvoorbeeld voor extra verlichting zorgde.

Automobilisten die nuchter bleken, kregen een tegoedbon voor een gratis vlaai ter waarde van bijna 9 euro. Met die ludieke actie wilden de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO goed gedrag belonen, aldus de KLPD-zegsman. Onder het motto "De Bob krijgt een bon" waren er 2000 bonnen te vergeven. "Bob" staat voor "bewust onbeschonken bestuurder" en hoort bij de campagne tegen het gebruik van alcohol in het verkeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Spectaculaire alcoholcontrole

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken