Bekijk het origineel

Huizenkopers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huizenkopers

1 minuut leestijd

Mijn uitlatingen in het artikel "Huizenkoper mag drie dagen afkoelen" in de krant van 3-9 behoeven op twee punten een verduidelijking:

1. Meer rompslomp bij het notariaat omdat koopcontracten die via het notariaat worden gesloten, uiteenvallen in twee verschillende akten: een koopakte en een levering. Hiermee zijn bedoeld die situaties (vaak in familieverhoudingen) waarbij er tussen partijen overeenstemming is en er snel een notariële akte van levering moet komen. Nu kan dat heel snel en in één akte geregeld worden; straks zijn er twee akten, en drie dagen ertussen.

2. De bedenktijd bij een veiling. In de wet is een uitzondering opgenomen voor een openbare veilingverkoop. Dan gelden de drie dagen bedenktijd niet. Maar bedoeld is de veelvoorkomende situatie waarbij de openbare veiling wordt omgezet in een onderhandse verkoop. Dan zitten we weer wel vast aan de drie dagen.

Mr. J. Wolterink

Hazeveld 30

2405 AE Alphen a/d Rijn

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Huizenkopers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken