Bekijk het origineel

Studenten boos op Vermeend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Studenten boos op Vermeend

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Boos zijn ze, de studentenorganisaties. Mogen ze meepraten over een nieuw studiefinancieringsstelsel, wordt er achter hun rug aan de tekst van een mede uit hun naam opgesteld advies gemorreld. "Zo wordt het vertrouwen van studenten geschaad."

Studentenorganisatie ISO zei gisteren geen handtekening te willen zetten onder de verkenning van uitgangspunten voor een nieuw stelsel die de commissie van oud-minister Vermeend van Sociale Zaken in opdracht van staatssecretaris Nijs (Onderwijs) opstelt. Althans niet in de versie die gisteren op tafel lag. Want onderdelen die eerst op verzoek van het ISO en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) waren geschrapt, staan opeens weer in de tekst.

Het gaat om passages waarin wordt gesproken over de mogelijkheid om meer collegegeld te vragen voor speciale masteropleidingen. De studenten vinden dat het niet de taak van de commissie voor studiefinanciering is om zich met dit soort bekostigingsvraagstukken bezig te houden.

Daarnaast vinden ze dat er te weinig aandacht is voor de inkomenspositie van studenten. Hiernaar is nog nooit serieus gekeken, stellen zij, terwijl dat een wezenlijk element is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Studenten boos op Vermeend

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken