Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Verborgenheden van een blozende vrucht

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Verborgenheden van een blozende vrucht

Nederlander eet gemiddeld maar één keer in de drie dagen een appel

8 minuten leestijd Arcering uitzetten

De appel is sinds mensenheugenis een bron van inspiratie. Natuurlijk in de keuken, maar ook in bijgeloof, oude gebruiken en spreekwoorden. Tegenwoordig is het grootste deel van de haast mystieke glans op zijn blozende wangen wel verdwenen. De exemplaren die deze dagen weer in de oogstmandjes rollen, zien er gewoon appetijtelijk uit. Niemand denkt toch meer aan Afrodite, kerkgang of maagdelijkheid wanneer er een partje vruchtvlees, een hap moes of een stuk appelgebak door de slokdarm naar binnen glijdt?

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Verborgenheden van een blozende vrucht

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's