Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Verborgenheden van een blozende vrucht
Nederlander eet gemiddeld maar één keer in de drie dagen een appel
De appel is sinds mensenheugenis een bron van inspiratie. Natuurlijk in de keuken, maar ook in bijgeloof, oude gebruiken en spreekwoorden. Tegenwoordig is het grootste deel van de haast mystieke glans op zijn blozende wangen wel verdwenen. De exemplaren die deze dagen weer in de oogstmandjes rollen, zien er gewoon appetijtelijk uit. Niemand denkt toch meer aan Afrodite, kerkgang of maagdelijkheid wanneer er een partje vruchtvlees, een hap moes of een stuk appelgebak door de slokdarm naar binnen glijdt?
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003
Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003
Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's