Bekijk het origineel

VS doodden tientallen Taliban-strijders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VS doodden tientallen Taliban-strijders

3 minuten leestijd

BAGRAM (RTR) - De Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan hebben naar eigen zeggen de afgelopen week tussen de zeventig en honderd vermeende Taliban-strijders gedood. Een Amerikaanse kolonel sprak gisteren in Bagram van een groot succes in de strijd tegen strijders van het verdreven fundamentalistische Afghaanse regime.

Spaanse politie pakt ETA-kopstuk op

MADRID (AP) - De Spaanse politie heeft gisteren vier vermoedelijke leden van de Baskische terreurbeweging ETA aangehouden, onder wie de leider van een van de terreurcommando-eenheden van de separatistische beweging. Dat heeft de Baskische minister van Binnenlandse Zaken, Javier Balza, bekendgemaakt. Volgens het Spaanse persbureau EFE werd later op de dag een vijfde ETA-verdachte gearresteerd, maar de politie heeft dat bericht niet bevestigd.

Zwitserland verbant etnisch Albanese leider

BERN (AP) - Zwitserland heeft de politiek leider van het Albanees Nationaal Leger (AKSH), Gafur Adili, gisteren verboden nog in het land te wonen. Hij zou Zwitserland als uitvalsbasis hebben gebruikt om propaganda te voeren en fondsen te werven voor de strijd tegen Macedonië. Adili verbleef als asielzoeker in Zwitserland, maar werd op 1 juli in de Albanese hoofdstad Tirana gearresteerd. Zijn vluchtelingenstatus in Zwitserland werd daarop ingetrokken en nu mag hij er ook niet meer terugkeren.

Iran dreigt Londen wegens diplomaat

TEHERAN (AP) - Iran heeft Groot-Brittannië gisteren gewaarschuwd dat de betrekkingen tussen beide landen ernstig geschaad worden als Londen de voormalige Iraanse diplomaat Hade Soleimanpour uitlevert aan Argentinië. Soleimanpour wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Buenos Aires in 1994. De oud-diplomaat werd twee weken geleden aangehouden in Groot-Brittannië. Op 19 september beslist de rechter of Soleimanpour wordt uitgeleverd.

Wapendepots ontdekt in West-Bosnië

MOSTAR (AP) - Bosnische politieagenten en soldaten van de internationale vredesmacht SFOR hebben bij zoekacties in West-Bosnië afgelopen week een aantal omvangrijke wapendepots ontdekt. Dat hebben woordvoerders van de Bosnische politie en de NAVO, die het bevel voert over SFOR, gisteren gezegd. In de Bosnisch-Kroatische stad Ljubuski, 100 kilometer ten zuidwesten van Sarajevo, ontdekte de politie 87 kratten met onder meer 328 handgranaten en 168 landmijnen.

Slachtoffers door storm in Spanje

MADRID (DPA) - Door hevige regenval in het zuiden van Spanje zijn gisteren twee mensen om het leven gekomen. Dit meldde de Spaanse radio gisteren. Bij Jaen kwam een 25-jarige vrouw om toen zij in haar auto werd meegesleurd door een watermassa. Een man verdronk toen zijn boot kapseisde voor de kust van Mallorca. In Granada werden door de regen verscheidene gebouwen, waaronder een flat van tien verdiepingen, beschadigd. Hierbij vielen geen gewonden.

Weer Canadezen op de vlucht voor branden

VANCOUVER (ANP/DPA) - Het westen van de Canada blijft in de ban van verwoestende bosbranden. Meer dan 3200 mensen moesten gisterenochtend in veiligheid worden gebracht in de buurt van Kelowna in verband met een oprukkende vlammenzee, veroorzaakt door blikseminslag. Voor sommigen was het de tweede keer binnen twee weken dat ze huis en haard moesten verlaten. Nog eens 15.000 mensen moeten zich nu gereedhouden om ook weg te gaan, aldus Canadese media.

Doden door oplaaiend geweld in Nepal

KATHMANDU (DPA) - Bij gevechten tussen regeringstroepen en maoïstische rebellen zijn in Nepal minstens vijftien mensen gedood. Dit hebben de overheid en de media in de staat in de Himalaya gisteren gemeld. Sinds de maoïsten anderhalve week geleden het bestand opzegden, zijn meer dan vijftig rebellen en meer dan tien militairen om het leven gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

VS doodden tientallen Taliban-strijders

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken