Bekijk het origineel

Politie arresteert ontvoerder Lusanne

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie arresteert ontvoerder Lusanne

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN - De politie heeft gisteren de ontvoerder van de 11-jarige Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop gearresteerd. De 63-jarige Simon S. uit het Friese Rijperkerk heeft een bekentenis afgelegd.

Ook deed de politie gisteren een inval in een boerderij in het Drentse dorp Tweede Exloërmond. Daarbij zijn dozen met spullen in beslag genomen. Simon S. is geen bekende van de politie. De verdachte zegt zelf dat hij op eigen houtje heeft gehandeld.

De politie sluit meer aanhoudingen echter niet uit. In opsporingprogramma's meldde de politie dat er in ieder geval twee mannen bij de ontvoering betrokken waren, omdat Lusanne is overgestapt in een andere auto. Het meisje werd vorige week maandag ontvoerd toen ze op weg was naar school. De woensdag daarna meldde ze zich bij een hotel in Venlo. Ze lijkt lichamelijk ongedeerd.

De ontvoerder van Lusanne zou een financieel motief hebben. Hij heeft op de eerste dag van de ontvoering losgeld geëist, maar kreeg dat niet. Over de hoogte van het geëiste losgeld zwijgt de politie.

Een gouden tip leidde naar ontknoping van de ontvoeringszaak. Een van de tipgevers heeft het kenteken van een verdachte auto genoteerd. De politie wist zodoende de verdachte op het spoor te komen. Justitie is vol lof over de medewerking van het publiek in de ontvoeringszaak. Er kwamen rond de duizend tips binnen. "Ik roep de burgers op om ook in de toekomst te blijven reageren op oproepen van de politie", zei hoofdofficier L. den Hollander.

Zie ook pag. 3: Ontvoerder Lusanne is "vriendelijke man."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Politie arresteert ontvoerder Lusanne

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken