Bekijk het origineel

Kettingbotsing Zwolle kost man het leven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kettingbotsing Zwolle kost man het leven

2 minuten leestijd

ZWOLLE - Op de A28 tussen de afritten Ommen en Nieuwleusen zijn gistermorgen rond de klok van 07.00 uur in de dichte mist bij een ernstig verkeersongeval een dode en negen gewonden gevallen. Van de gewonden zijn er drie ernstig aan toe.

De exacte aanleiding van het ongeval, waarbij tien automobilisten, zes motorrijders en een vrachtwagen betrokken waren, is nog onbekend. Vermoedelijk is een automobilist achter op een vrachtwagen gereden. In de auto die achter op de vrachtwagen botste zaten vier personen, die allen gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een van hen is zwaargewond. De auto heeft na de botsing korte tijd in brand gestaan.

Voor de vrachtwagen reed een auto met daarachter een paardentrailer. Deze trailer raakte, vermoedelijk door het maken van een (uitwijk)manoeuvre, los van de auto. Drie motorrijders botsten vervolgens achter op deze trailer. Een van hen is het overleden slachtoffer, een 43-jarige man uit Duiven. De twee andere motorrijders zijn zwaargewond geraakt.

Verder zijn er nog drie andere motorrijders gewond geraakt bij het ongeval. Ook zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De A28 is tot gistermiddag 13.30 uur ter hoogte van de afrit Ommen afgesloten geweest. Over een lengte van ruim een halve kilometer lagen diverse brokstukken, als gevolg van het ongeval. Het verkeer werd omgeleid via Ommen richting Hoogeveen naar de A28.

Dat er relatief veel motorrijders betrokken waren bij het ongeval komt doordat er gisteren een motorevenement in Assen plaatsvond, waar veel motorrijders heen gingen.

De Technische Verkeersanalyse van de politie onderzoekt de precieze toedracht van de gebeurtenis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kettingbotsing Zwolle kost man het leven

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken