Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Moslim liefhebben als vreemdeling"

1 minuut leestijd

AMERSFOORT - De grote meerderheid van moslims zoekt vooral acceptatie, vriendschap en liefde. Als vreemdelingen moeten we hen met liefde en toewijding benaderen, zei de nieuwe internationaal directeur van Interserve, Paul Bendor-Samuel, zaterdag in Amersfoort.

Bendor-Samuel refereerde over "vrede en islam". "Terwijl president Bush zegt dat islam een vredelievende religie is, laat een recente opiniepeiling in de VS zien dat 44 procent van de bevolking denkt dat de islam zijn aanhangers aanmoedigt tot geweld, meer dan bij andere religies het geval is. Vorig jaar was dit nog maar 25 procent. Het algemene beeld is dat de islam niet met andere religies en culturen kan samenwerken, racistisch is ten opzichte van de Joden, wreed naar vrouwen en afkering ten opzichte van pluraliteit."

Bendor-Samuel signaleert twee tegenstrijdige ontwikkelingen binnen de islam. "Enerzijds een grote opmars van het moslimfundamentalisme in moslimlanden als Pakistan, Tunesië en Iran. Anderzijds zijn er ook sterke stemmen van matiging en modernisering. Moslimtheologen werken nu hard voor een kader dat verscheidenheid en samenwerking toestaat. Zij beroepen zich daarbij op de koran, die volgens hen ook spreekt van vrede en afwijzing van dwang."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken