Bekijk het origineel

Irak-schandaal schaadt imago Labour weinig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Irak-schandaal schaadt imago Labour weinig

4 minuten leestijd

LONDEN (AP) - Het schandaal rond de volgens critici opgeklopte beschuldigingen over de massavernietigingswapens die Irak erop na zou houden, heeft de populariteit van de Labour-partij van de Britse premier Tony Blair nauwelijks geschaad. Dit blijkt uit een opiniepeiling waarvan de krant The Times gisteren de uitkomsten publiceerde. Van de 1011 ondervraagden zou 39 procent nu op Labour stemmen. Dit is een toename ten opzichte van vorige maand, toen Labour in een peiling op 34 procent stond.

Opnieuw Russische

doden in Tsjetsjenië

VLADIKAVKAZ (AP) - Zeven Russische soldaten zijn zaterdag om het leven gekomen en vijftien gewond geraakt bij verschillende confrontaties met rebellen in Tsjetsjenië. Het door Moskou geïnstalleerde bestuur in de Kaukasusrepubliek heeft dat gisteren verklaard. Nog dagelijks sneuvelen er Russische militairen in Tsjetsjenië, hoewel de Russische autoriteiten volhouden dat de situatie er is genormaliseerd.

Macedonische politie

doodt extremisten

SKOPJE (AP) - De Macedonische politie zegt gisteren in het noorden van het land een grote slag te hebben geslagen in de strijd tegen etnisch-Albanese extremisten. Bij een massale politieoperatie rond het dorp Brest schoten agenten naar eigen zeggen "enkele leden van gewapende groepen" dood. Volgens de Albanese Macedoniërs kwamen twee Albanese strijders en een burger door politiekogels om het leven.

Leger Servië en

Montenegro gezuiverd

BELGRADO (AP) - Het leger van Servië en Montenegro is gezuiverd van getrouwen van de Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic. Dat heeft de Servisch-Montenegrijnse minister van Defensie, Boris Tadic, zaterdag gezegd in een interview met de krant Vecernje Novosti. Volgens Tadic is met het ontslag van tientallen officieren de afgelopen maanden, onder wie zestien generaals, de legertop gezuiverd van militairen die onder invloed stonden van Milosevic of die er radicale nationalistische ideeën op nahielden.

Zes doden bij

aanslag in Kasjmir

SRINAGAR (AP) - Bij een aanslag op een markt in Srinagar, de zomerhoofdstad van het Indiase deel van Kasjmir, zijn zaterdag 6 mensen om het leven gekomen en zeker 25 gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerder van de Indiase regering bekendgemaakt. Een aantal van de gewonden is er zo slecht aan toe dat het dodental waarschijnlijk verder op zal lopen. De aanslag is opgeëist door de Hezb-ul Mujahedeen, een vanuit Pakistan opererende beweging die strijdt voor onafhankelijkheid van Kasjmir.

Bliksem doodt 27

mensen in Pakistan

PESHAWAR (AP) - Bij blikseminslagen tijdens de jaarlijkse moessonregens zijn in een aantal dorpen in het noorden van Pakistan dit weekeinde zeker 27 mensen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. Het zwaarst getroffen werd het dorp Shalgah, ongeveer 120 kilometer ten noorden van Peshawar, waar zaterdag bij een blikseminslag zestien mensen om het leven kwamen.

Historisch bezoek

Elizabeth aan Ierland

LONDEN (AFP/ANP) - De Britse koningin Elizabeth II zal binnen afzienbare tijd Ierland vereren met een historisch bezoek. Meer dan negentig jaar lang zette geen enkele Britse vorst voet aan wal in de republiek die in 1921 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Volgens De Britse krant The Times van zaterdag zijn Buckingham Palace, Downing Street en de Ierse regering druk bezig het staatsbezoek voor te bereiden.

Gat ozonlaag weer

sterk gegroeid

GENEVE (AP) - Het gat in de ozonlaag boven Antarctica is de afgelopen maanden sterk gegroeid. Het dreigt zelfs groter te worden dan in het jaar 2000, toen het op zijn grootst was. Dat blijkt uit een onderzoek van het meteorologische instituut van de Verenigde Naties (WMO). De verdunning kan in bewoonde gebieden gevaar opleveren voor de gezondheid van de bevolking. Ozon houdt namelijk de kankerverwekkende straling van de zon voor een gedeelte tegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Irak-schandaal schaadt imago Labour weinig

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken