Bekijk het origineel

Ryptsjerk steunt vriendin verdachte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ryptsjerk steunt vriendin verdachte

1 minuut leestijd

RYPTSJERK (ANP) - De inwoners van Ryptsjerk steunen de vriendin van de man die bekend heeft Lusanne van der Gun te hebben ontvoerd. De Ryptsjerkers willen hun dorpsgenote niet in de steek laten.

"De vrouw heeft niets met de zaak te maken, dus mogen we haar absoluut niet met de nek aankijken. Zij heeft het al zwaar genoeg en verdient onze steun", aldus wethouder W. Postma van de gemeente Tytsjerksteradiel zaterdag.

De 63-jarige verdachte woont met zijn vriendin in het Friese Ryptsjerk. Vrijdagochtend is de vrouw bij de arrestatie van haar vriend met de politie meegegaan. Inmiddels is zij weer thuis. De politie heeft al bekendgemaakt dat zij geen verdachte is.

Omdat de buurtbewoners erg geschokt waren, vonden Dorpsbelang Ryptsjerk en burgemeester G. Polderman het nuttig vrijdagavond met de buurtbewoners om tafel te gaan. De bijeenkomst werd bijgewoond door 25 buurtbewoners. "Ze gaven aan zich toch onzeker te voelen", aldus secretaris J. Riemersma van Dorpsbelang. "Ze wisten niet goed hoe om te gaan met de situatie. De man zal wel een tijd weg zijn, maar de vrouw moet gewoon onderdeel van het dorpsleven blijven. Wij blijven bij haar op de koffie gaan", aldus Riemersma.

Vandaag werd de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Leeuwarden. Die zou dan beslissen of de voorlopige hechtenis met tien dagen zou worden verlengd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ryptsjerk steunt vriendin verdachte

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken