Bekijk het origineel

Uitstel eerste veteranendag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Uitstel eerste veteranendag

1 minuut leestijd

ROERMOND - De eerste veteranendag wordt in 2005 gehouden in plaats van volgend jaar. De dag moet een groot succes worden en goed ingebed zijn in de samenleving, en daar is een goede voorbereiding voor nodig.

Dat heeft minister Kamp van Defensie zaterdag in Roermond gezegd bij de herdenking van de militairen die na de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in Indië en Nieuw-Guinea.

Eind juni was de eerste veteranendag door staatssecretaris Van der Knaap aangekondigd voor 2004. Dat blijkt nu te vroeg te zijn. Kamp: "Ik vind het belangrijk dat deze dag een groot succes wordt en dat deze dag goed in onze samenleving wordt gepositioneerd. De voorbereidingen daarvoor zullen veel tijd kosten."

De veteranendag wordt gehouden op 29 juni, de verjaardag van Nederlands bekendste veteraan, prins Bernhard. Het evenement moet niet verbonden zijn aan een vaste locatie. Scholen moeten actief bij de herdenking worden betrokken.

Landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kennen al een aparte dag voor veteranen. Nederland telt ongeveer 70.000 veteranen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Uitstel eerste veteranendag

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken