Bekijk het origineel

Woning nog niet vrij van explosieven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Woning nog niet vrij van explosieven

1 minuut leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - De ontruiming van de woning in Amstelveen waar de politie vrijdag een grote hoeveelheid explosieven en chemicaliën vond, duurt een dag langer dan gepland.

Dat heeft de politie in Amsterdam gisteren bekendgemaakt.

Bewoners van vijftien woningen in de directe omgeving van de Amsterdamseweg konden daarom ook vandaag niet thuis terecht.

Om de ontruiming veilig en zorgvuldig te kunnen afronden, krijgen leden van het Explosieven Opruimings Commando, het Nederlands Forensisch Instituut en milieudeskundigen een dag langer de tijd. Ook de andere maatregelen bleven vandaag van kracht. Dat betekende dat de politie het verkeer tussen 8 en 18 uur omleidde. Uit voorzorg bleven een ambulance en brandweerwagen ter plekke alert. De bewuste woning werd bewaakt.

Vrijdag ontdekte de politie in de woning aan de Amsterdamseweg een grote hoeveelheid chemicaliën toen zij de eigenaar van een kraakpand arresteerde. Krakers vonden in een afgesloten ruimte in een andere woning in Amstelveen handvuurwapens, geweren, granaten, mijnen en duizenden stuks munitie.

De woning aan de Amsterdamseweg stond vol met jerrycans en met tape afgeplakte blikjes en potjes gevuld met chemicaliën. Het gaat om zeer explosief en giftig materiaal. Er kan risico van ontploffing bestaan bij het bewegen, bij menging of als er lucht bijkomt. Alle chemicaliën verdwijnen in een speciaal daarvoor vervaardigde container.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Woning nog niet vrij van explosieven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken