Bekijk het origineel

Vredestroepen N-Liberia uitgesteld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vredestroepen N-Liberia uitgesteld

2 minuten leestijd

KAKATA (AP) - Duizenden Liberianen zijn gisteren het gebied ten noordoosten van Monrovia ontvlucht uit angst voor nieuwe gevechten tussen rebellen en regeringstroepen.

De West-Afrikaanse vredesmacht had 600 soldaten in het gebied willen stationeren. Dat gaat nu niet door.

Wat er precies gaande is in het gebied, is volstrekt onduidelijk. De staatsradio meldde een aanval van rebellen, maar die ontkennen. Vluchtelingen spreken elkaar tegen.

Het is zelfs niet duidelijk of er wel gevochten wordt.

Zowel de rebellen als de regeringstroepen doen geregeld alsof ze een dorp aanvallen om ervoor te zorgen dat de bevolking op de vlucht slaat, waarna de strijders ongehinderd kunnen plunderen. Soms is het al voldoende om geruchten over ophanden zijnd geweld te verspreiden om mensen massaal op de vlucht te jagen.

De vredesmacht stuurde gisteren een kleine verkenningseenheid naar Todee om vast te stellen wat er precies gaande is.

Todee ligt ten noordoosten van Monrovia, niet ver van de stad Kakata, waar de 600 soldaten gestationeerd zouden worden.

Pas als het verkenningsteam terug is, besluit de vredesmacht of de troepen alsnog naar het gebied worden gestuurd, zei de stafchef van de vredesmacht, de Ghanese kolonel Theophilus Tawiah.

Tot nu toe is de vredesmacht alleen in Monrovia actief. Buiten de hoofdstad is het nog altijd onrustig, het medio vorige maand gesloten vredesakkoord ten spijt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Vredestroepen N-Liberia uitgesteld

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken