Bekijk het origineel

Projectgroep wil tol op A6

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Projectgroep wil tol op A6

3 minuten leestijd

ALMERE - De groep Almeerders die een denktank heeft opgezet over de fileproblemen tussen Amsterdam en Almere denkt dé oplossing te hebben gevonden daarvoor: tolheffing op de snelweg A6. Alleen voor een rit richting Amsterdam zou voortaan betaald moeten worden. De groep heeft dezer dagen een gesprek over de verkeersproblemen met de gemeenten Amsterdam en Almere en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

"Almere en Het Gooi moeten samenwerken"

ALMERE - De gemeente Almere moet meer gaan samenwerken met de gemeente Amsterdam en Het Gooi als het gaat om bedrijfsvestigingen. Burgemeester Jorritsma van Almere deed deze oproep gisterochtend aan het Flevolandse bedrijfsleven. Jorritsma ziet veel in de komst van reeds bestaande bedrijven uit het Gooi en Utrecht naar Almere, waardoor ook de werkgelegenheid in Almere zou stijgen.

Man gewond na steekpartij

AMERSFOORT - Een 28-jarige man uit Amersfoort heeft zondagavond een even oude man uit Hoogland neergestoken met een mes. Dat maakte de politie gisteren bekend. Drie betrokkenen zijn in verband met de kwestie aangehouden voor verhoor. Het slachtoffer moest zich door een arts laten behandelen.

Aanhoudingen na schietpartij Den Haag

DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft twee Hagenaars van 42 en 45 jaar en een 30-jarige man uit Leidschendam aangehouden in verband met een schietpartij op minderjarigen eerder dit jaar. Daarbij werd vanuit een auto geschoten op een groep jongeren. Er vielen drie gewonden. Bij doorzoekingen in woningen in Den Haag, Rijswijk, Delft en Leidschendam zijn twee vuurwapens, diverse soorten munitie en handelshoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Politie voorkomt straatrace Maarssen

MAARSSEN - De politie heeft zondagavond voorkomen dat op het parkeerdek van het Bisonspoor in Maarssen een straatrace gehouden werd. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Rond 20.00 uur hadden zich ongeveer vijftig auto's verzameld om de race te houden. Toen de politie arriveerde, reden de auto's naar een andere locatie. Daar was echter op gerekend: ook op die plek stond de politie klaar. Vervolgens dropen de racelustigen af.

Rotterdamse (91) bekneld onder metro

ROTTERDAM - Een 91-jarige vrouw is gistermorgen zwaargewond geraakt toen ze op de Tochtenweg in Rotterdam onder een metro terecht kwam. De hoogbejaarde kwam met haar elektrische invalidenvoertuig door nog onbekende oorzaak in botsing met de metro. Ze moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Dode gevonden in haven Schiedam

SCHIEDAM - De politie heeft gisteren in de Buitenhaven in Schiedam het dode lichaam gevonden van een nog onbekende man. Even voor twaalf uur kreeg de politie een melding binnen dat er een lichaam in de Buitenhaven dreef. Agenten troffen dat even later inderdaad aan. De recherche onderzoekt de identiteit van de man.

Nieuwe ict-structuur voor Brabantse politie

TILBURG - De politie Midden- en West-Brabant gaat vanaf morgen als eerste politiekorps van Nederland gebruikmaken van een nieuwe ict-infrastructuur. Hierna is het de bedoeling dat de overige 25 korpsen op dit landelijke netwerk worden aangesloten. Door de komst van het standaardnetwerk voor ict wordt het mogelijk informatie tussen de verschillende korpsen en ondersteunende diensten snel uit te wisselen.

Bus rijdt tegen trein in Voorburg

VOORBURG - Op de overweg Veenweg bij Voorburg is gisteren een bus van de HTM in botsing gekomen met een trein. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Projectgroep wil tol op A6

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken