Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Hulpverlening aan zwerfjongeren moet beter"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De hulpverlening aan zwerfjongeren schiet tekort. Ook is de opvang niet goed geregeld. Dat zijn enkele conclusies uit een rapport dat het Trimbos-instituut in Utrecht vandaag presenteerde.

De instelling deed in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid onderzoek naar de samenstelling van en de hulpverlening aan de ongeveer 3500 zwerfjongeren in Nederland. De meesten van hen (70 procent) zijn mannelijk en tussen de 16 en 21 jaar oud.

Volgens hulpverleners is eenvierde zwakbegaafd. Iets minder dan de helft kan door agressief gedrag, verbaal of lichamelijk, een gevaar voor anderen zijn.

Trimbos concludeert dat de hulpverlening te wensen over laat. Zo zijn er te weinig opvangbedden en is de hulp niet goed georganiseerd. Ook is onduidelijk hoeveel van het beschikbare geld naar de zwerfjongeren gaat. Dit komt doordat dit geld uit verschillende 'potjes' afkomstig is. Ook werken lokale hulpverleningsinstanties langs elkaar heen.

Volgens de onderzoekers van het Trimbos-instituut zijn deze gegevens niet nieuw. Uit eerdere onderzoeken van onder meer de Algemene Rekenkamer kwamen dezelfde feiten naar voren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken