Bekijk het origineel

Muskusrat bedreigt voetbalveld Stolwijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Muskusrat bedreigt voetbalveld Stolwijk

2 minuten leestijd

STOLWIJK - De Voetbalvereniging Stolwijk (VVS) is bezorgd over de schade die muskusratten aan het hoofdveld toebrengen. Volgens het bestuur van de vereniging ontstaan gevaarlijke situaties als er niets wordt gedaan. Er is bijna 22.000 euro nodig om het veld te renoveren en de dieren te bestrijden.

"Ondanks een grootschalig offensief tegen de beesten vorig jaar zitten ze er bij bosjes", vertelt VVS-secretaris H. Verdoold. "Waar die beesten hebben gegraven, verzakt de grond. Toeschouwers lopen op verharde paden langs het veld en zakken plotseling met hun voeten tussen de stenen weg. We hebben het pad voorlopig af moeten sluiten voor publiek."

Verdoold verwijt de rattenbestrijding niets, maar weet wel dat er twee meningen zijn op dit gebied. "Er zijn ook mensen die beweren dat we ze moeten laten lopen. Er komt dan op een bepaald moment een ziekte, waardoor ze in groten getale doodgaan. Dat moment is zeker nog niet bereikt, want het lijkt wel of ze op die plaatsen waar ze zijn gevangen, weer eens zo hard terugkomen. We hebben pas nog een 90-jarige man in een weiland uit een gat van een meter diep moeten trekken. Je moet er niet aan denken dat de spelers op het veld plotseling iets overkomt. Een been breek je zo!"

VVS-voorzitter Kapeijn heeft de gemeente laten weten niet alleen voor de kosten te kunnen opdraaien. De gemeente erkent dat er sprake is van overmacht. De beschoeiing van het hoofdveld moet over een lengte van zeker 120 meter worden vervangen door een voor ratten ondoordringbare laag.

"Afgelopen weekeinde hebben we het nog een keer geprobeerd met planken over het pad, maar maandag zag ik dat de gaten ook al weer elders zijn gevallen. Dit kan gewoon niet langer zo: Het is dweilen met de kraan open. Ik wil nog voor oktober kunnen beginnen met aanpakken", aldus Kapteijn.

Het college van Vlist stelt de verantwoordelijke commissie voor om een deel van de te maken kosten te vergoeden. Naast eenderde deel van de kosten levert de vereniging 450 uur vrijwilligersarbeid, waardoor de kosten behoorlijk kunnen worden gedrukt. De raad neemt 30 september een beslissing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Muskusrat bedreigt voetbalveld Stolwijk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken