Bekijk het origineel

Vlaardingers eisen vertrek ertsfabriek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlaardingers eisen vertrek ertsfabriek

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN - Bewoners van de Vlaardingse wijk Oostwijk eisen het vertrek van het bedrijf Nem uit het gebied dat hoort bij de Koningin Wilhelminahaven.

In de fabriek van de Nederlandse Erts- en Mineraalbewerking aan de Koningin Wilhelminahaven woedde maandagavond voor de tweede keer in drie maanden een hevige brand in een afzuiginstallatie.

De fabriek produceert mangaan, een stof die explosief en licht ontvlambaar is. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd laten uitgaan.

Vanwege explosiegevaar zijn enkele wegen in de omgeving afgezet en werd treinverkeer tussen Vlaardingen en Hoek van Holland circa twee uur stilgelegd.

Na de vorige brand bij het bedrijf ontstond er veel ophef in de Vlaardingse politiek over de veiligheidsmaatregelen bij het bedrijf en andere bedrijven in het havengebied. Er wordt getwijfeld of er sprake is van incidenten of dat er daadwerkelijk structurele problemen zijn met de veiligheid van de werknemers en burgers in het gebied.

Ook de burgers in het gebied komen nu in opstand. Zij eisen dat het bedrijf vertrekt naar een andere plek. De Vlaardingse burgemeester Bruinsma vertelde gistermorgen tientallen e-mails te hebben ontvangen van verontruste en boze bewoners. "Ik begrijp de ongerustheid", zegt Bruinsma. "Het bedrijf heeft echter alle vergunningen en het zou de gemeente miljoenen kosten om het naar elders te verplaatsen."

De burgemeester betwijfelde wel of er nu weer sprake was van een incident, en pleitte dan ook voor een diepgaand onderzoek naar de oorzaak. "We gaan deze week in elk geval aan tafel zitten om een bestuurlijk standpunt in te nemen", aldus Bruinsma.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vlaardingers eisen vertrek ertsfabriek

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken