Bekijk het origineel

Vuil water Twente verspreidt zich

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vuil water Twente verspreidt zich

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Het Twentekanaal blijft voorlopig nog gesloten voor scheepvaartverkeer.

Dat heeft Rijkswaterstaat gisteren meegedeeld. De verontreiniging als gevolg van de brand bij bandenfabrikant Vredestein is over een groter gebied verspreid.

Ruim twee weken geleden legde een brand bij Vredestein een magazijn in de as. Rijkswaterstaat-directie Oost-Nederland besloot het deel van het Twentekanaal tussen Enschede en de sluis bij Hengelo af te sluiten, omdat het bluswater verontreinigde stoffen had meegenomen.

Uit metingen blijkt nu dat de zware metalen en zeer giftige stoffen zich richting de sluis bij Hengelo bewegen. De verboden voor zwemmen, vissen en scheepvaartverkeer blijven voorlopig van kracht. Schippers en transportbedrijven langs het afgesloten deel van het kanaal lijden forse schade en overwegen juridische stappen tegen Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat constateert dat de concentratie van de verontreiniging van het water en de waterbodem iets is afgenomen. De dienst zal regelmatig metingen verrichten om de verontreiniging te peilen. Via een natuurlijke afbraak moet de verontreiniging verminderen. Rijkswaterstaat weet niet hoe lang het Twentekanaal tussen Enschede en de sluis bij Hengelo gesloten zal blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vuil water Twente verspreidt zich

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken