Bekijk het origineel

Haagse verwondt zichzelf met auto

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Haagse verwondt zichzelf met auto

3 minuten leestijd

DEN HAAG - Een 30-jarige Haagse moest zich volgens de politie gisteren onder doktersbehandeling stellen nadat zij zichzelf met haar auto op de Hoefkade had aangereden. De vrouw stapte in haar auto, maar was vergeten dat haar auto in de achteruit stond en startte haar wagen. Omdat zij verzuimde de koppeling in te trappen, reed de auto naar achteren. De automobiliste schrok hier zo van, dat zij direct uit haar auto sprong. De auto reed vervolgens tegen haar aan en kwam tot stilstand tegen een paaltje. De auto liep schade op en de vrouw moest naar de dokter.

Man overlijdt na

ongeval met snorfiets

IJSSELSTEIN - Maandagmiddag vond er op de kruising Produktieweg en Lage Dijk Noord in IJsselstein een aanrijding plaats waarbij een 86-jarige snorfietser uit IJsselstein ernstig gewond raakte. Dat maakte de politie gisteren bekend. Een 33-jarige man uit Papendrecht zag de snorfietser over het hoofd. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en is later op de dag aan zijn verwondingen overleden.

Zuid-Holland wil meer

samenwerking dorpen

LEIDEN - De provincie Zuid-Holland wil dat vijftien gemeenten in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek nauwer gaan samenwerken en dat er een aantal wordt samengevoegd. Gedeputeerde Staten (GS) hopen de bestuurskracht van deze gemeenten te vergroten en zo grote vraagstukken makkelijker op te lossen. Het voorstel is gisteren bekendgemaakt. Zuid-Holland wil de gemeenten Warmond, Sassenheim en Voorhout met elkaar samenvoegen tot één gemeente.

Waterschap versterkt

veendijk Mijdrecht

MIJDRECHT - Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is gisteren begonnen met het versterken van een veendijk in Mijdrecht. De dijk langs de Kerkvaart krijgt over een afstand van 700 tot 800 meter een steunberm. Dat gebeurt volgens een woordvoerder van de gemeente De Ronde Venen uit voorzorg. Tijdens inspecties, die continu plaatsvinden, waren er zichtbare zwakke plekken geconstateerd.

Haringvlietsluizen

mogelijk niet open

STELLENDAM - Het gedeeltelijk openen van de Haringvlietsluizen om de zout-zoetverbinding tussen de Noordzee en het zoete Haringvliet te herstellen, hangt aan een zijden draad. Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat wil niet meer dan 35 miljoen euro voor het project beschikbaar stellen, terwijl er 60 miljoen euro voor nodig is. Of het waterschap Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland het tekort willen aanvullen, is nog maar de vraag. Daarnaast lijkt ook de Tweede Kamer zich anders op te gaan stellen.

Utrechtse commissaris

Staal mag blijven

UTRECHT - Provinciale Staten van Utrecht zijn unaniem positief over de herbenoeming voor zes jaar van de commissaris van de Koningin, de heer B. Staal (D66). Daarbij werd bekendgemaakt dat er door de vertrouwenscommissie een gesprek met de commissaris is gevoerd over dualisme en betere prestaties van de provincie.

Utrechtenaar overlijdt

na motorongeluk

UTRECHT - Op de Paranadreef in Utrecht is maandagavond een 18-jarige motorrijder uit Utrecht uitgegleden omdat hij schrok van een automobilist die afsloeg. Dat maakte de politie gisteren bekend. De passagier van de motorrijder, een 18-jarige man uit Utrecht, raakte ernstig gewond. Onderweg naar het ziekenhuis overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Natuur Westerschelde

niet verslechterd

VLISSINGEN - De verdieping van de Westerschelde, die werd uitgevoerd in 1997 en 1998, heeft geen nadelige gevolgen gehad voor de natuur. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Kust en Zee (RIKZ). Er zijn geen ondiepe watergebieden aan de randen van de Westerschelde verloren gegaan en ook is het areaal slikken en schorren niet afgenomen. Daarnaast is de voedselhoeveelheid in het water niet verminderd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Haagse verwondt zichzelf met auto

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken