Bekijk het origineel

Al-Jazeera zendt opnieuw video Bin Laden uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Al-Jazeera zendt opnieuw video Bin Laden uit

2 minuten leestijd

BEIROET (AP) - De Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft gisteren opnieuw een videoband uitgezonden van Osama bin Laden.

Ook werd een geluidsfragment van de tweede man van al-Qaida, Ayman al-Zawahri uitgezonden, waarin deze moslimstrijders oproept de Amerikaanse troepen in Irak "met de hulp van Allah te begraven." Volgens Al-Jazeera zijn de opnames in april of mei gemaakt. Waar is niet bekendgemaakt, net zomin als hoe de zender eraan is gekomen.

De twee voormannen van al-Qaida refereren in de video-opname aan de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington en beloven nieuwe aanslagen in de VS. Een stem die wordt toegeschreven aan al-Zawahri zegt dat "de VS gewond zijn geraakt tijdens hun kruistocht in Afghanistan en Irak" en dat "de straf voor de misdaden van de VS nog volgt."

Op een gisteren uitgezonden fragment is een sterk verouderde Bin Laden te zien met een wandelstok. In een ander fragment loopt hij bewapend met een AK-47-machinegeweer wandelend te praten met al-Zawahri.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten meldden gisteravond dat er nog weinig te zeggen is over de beelden en de geluidsopnamen. Experts zullen nog enkele dagen nodig hebben om te onderzoeken of de beelden echt recent zijn en of de stemmen op de band inderdaad die van Bin Laden en zijn Egyptische plaatsvervanger zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Al-Jazeera zendt opnieuw video Bin Laden uit

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken