Bekijk het origineel

Vader en dochter onder slachtoffers aanslag Tel Aviv

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vader en dochter onder slachtoffers aanslag Tel Aviv

2 minuten leestijd

JERUZALEM - Bij de zelfmoordaanslag eergisteren in Tel Aviv is ook het hoofd van de trauma-afdeling van het Shaare Zedek-ziekenhuis, dr. David Appelbaum, om het leven gekomen. Ook zijn 20-jarige dochter, die gisteren zou trouwen, kwam bij de aanslag om het leven.

Terwijl de artsen en verpleegkundigen van de trauma-afdeling dinsdagavond op de slachtoffers wachtten, kregen ze de schrik van hun leven. Ze hoorden dat bij de aanslag bij Café Hillel het bezielende hoofd van hun team was omgekomen. Appelbaum was daar met zijn dochter Naava heengegaan aan de vooravond van haar huwelijk. Bij de aanslag kwamen in totaal zeven Israëliërs om.

Appelbaum was altijd een van de eersten die slachtoffers van zelfmoordaanslagen behandelde, aldus collega's "Hij was altijd als een van de eersten ter plaatse als het weer eens zover was, om te helpen en de gewonden weg te brengen", zei dr. Kobi Asaf, directeur van het Hadassah Ein Karem-ziekenhuis. "We hebben een geliefd en goed iemand verloren." Toen Appelbaum bij de aanslag van gisteren niet kwam opdagen, rees het vermoeden van een tragedie, aldus Shaare Zedek-directeur Yonatan Halevy.

Appelbaum voerde na zijn aantreden als hoofd van de trauma-afdeling van het Shaare Zedek in 2002 een reeks opvallende veranderingen door om de efficiëntie te verbeteren.

Appelbaum had voor de bruiloft van zijn dochter een boek samengesteld met citaten van zijn gezin, van hemzelf, en met bijbelse spreuken en adviezen voor een goed huwelijk. Vader en kind werden gisteren begraven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vader en dochter onder slachtoffers aanslag Tel Aviv

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken